Fishing

Method feeder

Vissen met de method feeder

Vissen met de method feeder is razend populair en ook een hele leuke actieve manier van vissen. Doordat je een boilie of pellet als haakaas gebruikt kun je met de method gerichter op de grotere vis vissen. Grotere vissen hebben vaak de neiging om direct op de korf te azen en laat je haakaas daar met de method feeder nu precies midden in liggen… Bingo! Vaak wordt het method vissen op commercial vijvers toegepast maar je kan het ook prima inzetten op stadswateren, vaarten en kanalen. Hier zit genoeg brasem, karper en zeelt om aanbeten te krijgen.

Wat heb je nodig?

  • Method voerkorf
  • Method voer
  • Method Mould
  • Korte onderlijn met hair of baitband
  • Boilienaald
  • Haakaas

Naast het bovenstaande lijstje heb je natuurlijk ook een hengel en molen nodig. Voor het vissen met de method feeder kun je speciale method hengels kopen, maar kun je ook gebruik maken van een lichte feederhengel. Te strakke hengels zorgen er voor dat je het voer al snel van de korf af gooit en dan wordt het vangen wel erg lastig. Omdat je grote kans maakt op grotere vissen heb je een krachtige molen met en relatief lage overbrenging en een zuivere slip nodig. Daarnaast kun je het best gebruik maken van een nylon lijn met een diameter van 0.18 tot 0.25mm. Het nylon zorgt voor extra demping zodat je de vis minder snel zal verspelen.

Hoe werkt de method?

Bij het vissen met de method feeder zit het voer niet in, maar bovenop de korf en verwerk je het haakaas in het voer. Doordat de vis op de korf aast zal hij het haakaas al snel ontdekken en dit mee naar binnen zuigen. Hierna zorgt de relatief korte onderlijn van ongeveer 10 centimeter ervoor dat de vis zich snel zelf zal haken. Dit zie je natuurlijk direct op je hengeltop waarna het feest kan beginnen.

  1. Leg je haakaas in de method mould
  2. Vul de method mould volledig met het voer
  3. Leg de method korf op het voer en druk de korf stevig aan
  4. Druk het voer uit de method mould. Je haakaas ligt nu bovenop.
4stappen_MethodFeeder_Raven
In 4 stappen een aantrekkelijk hapje!

Welke method feederkorf?

Er zijn twee verschillende soorten method feederkorven, namelijk de inline en elasticated versie.

Elasticated
De elasticated method feeder heeft een intern elastiek met aan het eind aan ring waar je je onderlijn doorheen lust. Aan de andere kant komt je hoofdlijn. Het elastiek zorgt er voor dat de grootste klappen tijdens een drill worden opgevangen. Daardoor kun je met deze method feeder met een wat lichtere onderlijn vissen. Wanneer het elastiek los in de method feeder zit zal dit loskomen bij een eventuele lijnbreuk en kan de vis zich gemakkelijk ontdoen van de korf.

Methodfeeder_elasticated_Raven
Het elastiek vangt de grootste klappen op

 

Inline
Bij de inline method feeder gaat de hoofdlijn door de feeder aan een wartel. Aan de andere kant van de wartel zit de onderlijn. De wartel trek je vast in de feeder waardoor de inhaking een stuk directer is. Je creëert als het ware een zelfhaaksysteem die bij lijnbreuk gemakkelijk los kan komen. Ideaal want je haakt meer vissen en het is nog eens veilig ook.

Voer voor het methodvissen

Voor het vissen met de method heb je een wat kleveriger voertje nodig dat goed op de methodfeeder blijft zitten. Het merk Sonubaits heeft veel soorten kant en klaar lokvoer dat je prima voor het vissen met de method kan gebruiken. Dit voer bevat vaak ook wat meer vismeel omdat de grotere vis als karper en brasem hier dol op is. Naast lokvoer kun je ook gebruik maken van zachte pellets die je mengt met een klein beetje water. Hierdoor krijg je een kneedbaar geheel waar je perfect met een pellet of maiskorrel bovenop kan vissen!

Methodfeeder_aas_Raven
Vissen met de methodfeeder kan met grondvoer en zachte pellets

Oorspronkelijke bericht: Raven.nl

 

Vond jij deze informatie nuttig of onbreekt er nog iets?
Laat het ons weten in de opmerkingen beneden!